Co takhle zaexperimentovat se snídaní či dezertem? Už jste někdy zkoušeli mango sticky rice? Ne? Tak nastal ten správný čas! Tohle bylo mé poprvé a musím říct, že je to opravdu dobrota. Dokonce sladká rýže chutnala i mému tátovi a to je co říct. :) Tento oblíbený thajský národní dezert vykouzlíte za pár minut a nemusíte ani cestovat do Thajska. Je dobré si předem naplánovat, kdy se do receptu pustíte a rýži namočit minimálně na 3 hodiny předem do vody. Na mém Instagramu @luciesumova můžete najít REELS video.
NA DVĚ PORCE POTŘEBUJEME:
- 100g sticky rýže, já jsem použila sushi rýži
- 200 ml kokosového mléka
- 50g třtinového cukru
- Sůl
- 1/2 lžičky rýžové mouky
- Půlku manga
- Sezamová semínka
POSTUP:
- Uvaříme si rýži podle návodu. Nezapomeňte ji občas promíchat.
- Mezitím, co se bude rýže vařit, svaříme kokosové mléko s třtinovým cukrem.
- Přidáme rýži do oslazeného svařeného kokosového mléka, zamícháme a přidáme půlku lžičky rýžové mouky.
- Podáváme s nakrájeným mangem a posypeme sezamovými semínky.
- Dobrou chuť! :)
Na mém Instagramu @luciesumova můžete najít REELS video.
MANGO miluju, ale rýži na sladko moc ne... spíš vůbec ne. Tak nevím, jestli bych to zkoušela. :D Ale můžu třeba nahradit ovesnými vločkami. :)
OdpovědětVymazatJá se přiznám, že mě to taky moc nelákalo. Sestra mě přesvědčila, že je to dobrý a fakt bylo! :)
VymazatRýžové dezerty sice moc nemusím, ale musím uznat, že tenhle vypadá opravdu dokonale! :D :)
OdpovědětVymazatI chutná! Samotnou mě to překvapilo :)
VymazatAwesome and interesting article. Great things you've always shared with us. Thanks. Just continue composing this type of post.
OdpovědětVymazat