Receptů se zde na blogu objevuje stále více, a protože to vypadá, že Vás opravdu zajímají, tak v jejich psaní budu pokračovat. Dnešním receptem je pikantní kuřecí v kokosové glazuře se zeleninou a rýží. Tak jdeme na to.
Ingredience:
- kuřecí maso (my měly pouze dvě porce)
- 3 lžičky kokosového oleje
- citronová št'áva z půlky citronu
- chilli
- 1-2 lžíce medu
- sůl
- pepř
- dva stroužky česneku
- rýže či jíná příloha
- zelenina
Na obrázku výše vidíte ingredience na směs, ve které budeme namáčet kuřecí maso. Níže je pak natural rýže od Uncle Ben's, kterou ted' jíme celkem často.
Kokosový olej máme z těchto stránek. Použiváte ho také? Věděli jste, že tělo energii z kokosového oleje spotřebuje a nikdy ji neukládá? Dále také navodí v organizmu pocit, že jsme nasycení. Kvůli těmto dvoum důvodům se tedy často používá v redukčních dietách.
1) Kokosový olej, med, pepř, sůl, chilli, citronovou št'ávu a prolisovaný česnek smícháme v misce. Zalěží hlavně na našich chutích, tak klidně přidejte více medu a kokosového oleje nebo naopak česneku a chilli. Já mám ráda pálivé věci, a proto jsem přidala celkem hodně chilli. Na obrázku níže vidíte směs, která nám vznikne. Do této směsi pak dáme kuřecí maso a necháme ho v ní asi tak hodinu. Chvilku jsem maso nechala na kuchyňské lince, promíchala a poté dala do lednice.
2) Maso vyndáme z lednice a necháme ho chvíli v pokojové teplotě. Poté si uřízneme alobal a maso do něj zabalíme. Já dělala dvě porce, proto mám balíčky dva.
3) Pod alobalové balíčky doporučuji dát pečící papír. Já to neudělala, a protože mi část směsi z balíčku vytekla, tak to v kuchyni zrovna dvakrát dobře nevonělo. Maso pečeme 20 minut na 180 stupňů. Mezitím si uvaříme rýži a připravíme zeleninu. Já zeleninu uvařím ve vodě, zcedím ji a až poté dochutím kořením.
4) Ted' už máme vše hotovo a můžeme servírovat. Dobrou chut'!
Recepty me bavi, zajimaji, delam je a chutnaji mi a samozrejme to nejdulezitejsi, jsou zdravy! Kure jim dost rada, vlastne krome ryb a kurete jiny maso nejim, proto urcite vyzkousim a uz se moc moc tesim, protoze to jako vzdy vypada uzasne a jak uz i jiny recepty, tak tenhle urcite nezklame!
OdpovědětVymazatS laskou
Sandra ze http://www.shineoffashion.com
https://www.instagram.com/sandraslusna/
ja by som na takéto dobroty bola asi príliš lenivá, ale vyzerá to delikátne :)
OdpovědětVymazatSabi z blogu Beautiful savage
Opět tohle vypadá dokonale :)
OdpovědětVymazatMiska blog